Toiminta

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on vuonna 1988 perustettu yleishyödyllinen säätiö. Edistämme lasten, nuorten ja ikääntyvien hyvinvointia Suomessa sekä ylläpidämme Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa kotimuseota.

Monipuolisia tuen muotoja

Säätiö tukee apurahoin lääketieteellistä tutkimusta. Apurahaa voi hakea kerran vuodessa järjestettävän apurahahaun kautta. Lue lisää apurahahausta täältä.

Lisäksi säätiö toimii koollekutsujana ja rahoittajana Hyvän arjen rakentajat -ohjelmassa. Ohjelma tuo yhteen kolmannen sektorin järjestöjä ja julkista sektoria tavoitteenaan rakentaa lapsille, nuorille ja ikääntyville turvallisempaa arkea. Ohjelman monivuotisen rahoituksen lisäksi säätiö tarjoaa sparrausta, tukea ja verkostoja rahoitettaville kohteilleen. Lue lisää Hyvän arjen rakentajat -ohjelmasta täältä.

Sohlbergin säätiö on mukana myös Säätiöiden post doc -poolissa ja mahdollistaa Pohjoismaisen gerontologian seuran kautta joka toinen vuosi jaettavan Sohlberg Prizen jakamisen.

Kotimuseon ovet auki yleisölle

Helsingin Katajanokalla sijaitseva Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseo toivottaa tervetulleeksi vierailijat tutustumaan säätiön perustajapariskunnan kotiin sellaisena kuin se heidän eläessään oli. Museo tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokea aikamatkan 1900-luvun tyypillisessä porvariskodissa. Lue lisää kotimuseosta ja vierailumahdollisuudesta täältä.

Säätiön takana juristipariskunta

Juristipariskunta Päivikki Tulenheimo-Sohlberg ja Sakari Sohlberg perustivat säätiön keväällä 1988 ja lahjoittivat säätiölle merkittävän omaisuuden määrittämänsä tarkoituksen toteuttamiseen. Säätiön toiminnan mahdollistaa nykypäivänä sen sijoitusomaisuuden tuotot. Lue lisää säätiön taloudesta täältä ja perustajista täältä.