Toiminta

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on vuonna 1988 perustettu yleishyödyllinen säätiö, joka sääntöjensä mukaisesti edistää lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia Suomessa sekä ylläpitää Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa kotimuseota.

Apurahoja tutkimukseen ja hankkeisiin

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan ensisijaisesti jakamalla apurahoja tieteelliseen tutkimukseen ja muihin hankkeisiin, jotka edistävät lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia. Tieteen puolella säätiön rahoituksen painopiste on lääketieteen alan tutkimuksessa. Apurahaa tieteellisen tutkimukseen ja muiden hankkeiden toteuttamiseen voi hakea kerran vuodessa järjestettävän yleisen apurahahaun kautta. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja muuna tukena lähes 3 miljoonaa euroa. Lue lisää apurahahausta täältä.

Monipuolisia tuen muotoja

Vaikka suurin osa tuesta jaetaan säätiön vuosittaisen apurahahaun kautta, toimii säätiö myös proaktiivisesti löytääkseen uusia lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia edistäviä rahoituskohteita. Sohlbergin säätiö on mukana myös Säätiöiden post doc -poolissa ja mahdollistaa Pohjoismaisen gerontologian seuran kautta joka toinen vuosi jaettavan Sohlberg Prizen jakamisen.

Kotimuseon ovet auki yleisölle

Säätiön toinen tarkoitus on ylläpitää Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa kotimuseota. Museo on yleisölle auki. Lue lisää kotimuseosta täältä.

Säätiön takana juristipariskunta

Juristipariskunta Päivikki Tulenheimo-Sohlberg ja Sakari Sohlberg perustivat säätiön keväällä 1988 ja lahjoittivat säätiölle merkittävän omaisuuden määrittämänsä tarkoituksen toteuttamiseen. Säätiön toiminnan mahdollistaa nykypäivänä sen sijoitusomaisuuden tuotot. Lue lisää säätiön taloudesta täältä ja perustajista täältä.