Lääketieteen apurahojen haku järjestetään 15.8.–30.9.2022

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön apurahahaku on auki 15.8.–30.9.2022. Apurahaa voi hakea lääketieteen alalle tutkimukseen, joka edistää lasten, nuorten tai vanhusten hyvinvointia. Toiminnallisille hankkeille ei enää järjestetä apurahahakua.

Säätiö tukee perusopintojen jälkeistä tutkimusta, kuten väitöskirjatöitä, väitöskirjan jälkeistä tutkimusta ja tutkimusryhmiä. Säätiö tukee ensisijaisesti tutkijan virkavapautta, apuhenkilöstön palkkausta sekä välittömiä tutkimuskustannuksia, kuten laboratorio- ja vastaavia kustannuksia. Painotamme väitöskirjan jälkeistä tutkimusta.

Tuettavan tutkimuksen tulee keskittyä joko lasten ja nuorten hyvinvointiin tai ikääntymiseen ja vanhusten hyvinvointiin.

Apurahat ovat hankekohtaisia. Emme siis lähtökohtaisesti tue tieteellistä yksikköä yleisesti tai osallistu järjestöjen hallinnon yleiskuluihin.

Aiempina vuosina yhteiskunnalliset toimijat, kuten kolmannen sektorin yhteisöt, ovat voineet hakea apurahaa erilaisiin sosiaalisiin hankkeisiin. Säätiö ei enää järjestä apurahahakua toiminnallisille hankkeille, vaan on käynnistänyt rahoitusohjelman, johon se itse valitsee mukaan eri toimijoita. Lue lisää täältä.

Jätä hakemus apurahojen verkkopalvelussa

Apurahaa haetaan täyttämällä hakemuslomake apurahojen verkkopalvelussa hakuaikana 15.8.–30.9.2022. Hakuaikaa on lyhennetty tänä vuonna merkittävästi, jotta apurahanhakijoille voidaan tarjota tukea hakemiseen liittyvissä kysymyksissä hakuaikana. Hakijat saavat päätöksen apurahoista vuoden loppuun mennessä, ja apurahansaajat julkistetaan tammikuussa 2023.

Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä. Hakemiseen liittyviin kysymyksiin vastaa säätiön asiamies Ulla Nord, ulla.nord@pss-saatio.fi.

Lue lisää