Urlus-säätiön rahoituksella lisää harrastusmahdollisuuksia Havukoskelle

Harrastusten kautta nuori oppii itselleen tärkeitä taitoja, saa onnistumisen kokemuksia ja tutustuu muihin nuoriin. Hyvän arjen rakentajat -ohjelman tarjoamat mahdollisuudet harrastaa laajenevat Urlus-säätiön lahjoituksen myötä.

Urlus-säätiö on yksi kolmesta ulkopuolisesta rahoittajasta Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön käynnistämässä Hyvän arjen rakentajat -ohjelmassa. Hyvän arjen rakentajat -ohjelmassa rakennetaan elävää ja yhteisöllistä Havukoskea suomalaisten järjestöjen ja havukoskelaisten voimin. Ohjelman puitteissa havukoskelaisille nuorille on järjestetty muun muassa liikuntamahdollisuuksia, kuten koripallo- ja jalkapallokerhoja, tanssitunteja sekä muuta kulttuuritoimintaa.

Urlus-säätiön 20 000 euron lahjoituksen myötä harrastusmahdollisuuksia voidaan tarjota lisää. Alueelta on noussut tarve tarjota harrastusmahdollisuuksia nuorille naisille. Siksi osa lahjoituksesta menee etenkin nuorille naisille tarkoitettuihin harrastuksiin.

”Haluamme tarjota nuorille naisille heidän tarpeistaan nousevia ja heille räätälöityjä harrastuksia”, kertoo Kukunori ry:n Soilikki Viljanen.

Iso osa lahjoituksesta menee uuden PikkuKettu Basket ry:n joukkuetoiminnan käynnistämiseen. Joukkeissa pelaaminen on lapsille ja nuorille maksutonta. Harrastustoiminnalla on positiivinen vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sillä harrastusten kautta lapsi ja nuori oppii itselleen tärkeitä taitoja, saa onnistumisen kokemuksia ja tutustuu muihin vertaisiin. Kulttuuritoimintaa järjestävä Kukunori ry ja urheilutoiminnasta vastaava Walter ry kartoittavat parhaillaan, millaisia nuorille naisille suunnatut harrastukset voisivat olla.

Säätiöyhteistyöstä voidaan oppia

Urlus-säätiö tukee nuorisotyötä, lasten ja nuorten urheilua sekä maanpuolustusta pääosin pääkaupunkiseudulla. Viimeisten vuosien aikana säätiö on tukenut etenkin matalan kynnyksen harrastustoimintaa, ja nuorisotyö on keskittynyt syrjäytymisen ehkäisemiseen. Säätiön toimitusjohtajan Mika Piiroisen mukaan toiminta on linjassa säätiön tavoitteiden kanssa.

”On äärimmäisen tärkeää, että jokaisella nuorella on mahdollisuus harrastaa. Lisäksi rahoitettavassa toiminnassa on selkeät tavoitteet ja toiminnan vaikuttavuutta arvioidaan.”

Piiroisen mukaan Urlus-säätiö on etsinyt tietoisesti projekteja, joissa olisi mukana muitakin säätiöitä.

”Olemme havainneet, että kun on useampi säätiö, niin saamme aikaan enemmän hyvää ja matkan varrella tulee opittua toisilta.”

Hyvän arjen rakentajat -ohjelma toimii nyt toista vuotta Havukosken alueella.

Ohjelmassa kokeillaan uutta tapaa ratkoa sosiaalisia haasteita tuomalla yhteen useita järjestöjä toimimaan yhteistyössä keskenään. Yhteistyötä tehdään Vantaan kaupungin, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sekä alueella toimivien yhdistysten kanssa. Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on ohjelman koollekutsuja ja päärahoittaja. Lisäksi ohjelmaa rahoittavat Brita Maria Renlundin muistosäätiö, Kuluttajaosuustoiminnan säätiö ja Urlus-säätiö.

Hyvän arjen rakentajat -ohjelma tarjoaa monipuolista toimintaa, yhdessä tekemistä ja tukea havukoskelaisille. Ohjelman työntekijät ovat seuraavista järjestöistä: Aseman Lapset ry, Aspa-säätiö, Diakonissalaitos, HelsinkiMissio, Koivukylän palloseura KoiPS, Kukunori ry, Lasten ja nuorten keskus, Mieli ry, SOS-Lapsikylä, Suomen Punainen Risti ja Walter ry.

Lisätietoja
Mika Piiroinen
Urlus-säätiön toimitusjohtaja
mikapiiroinen@gmail.com
+358 40 542 0545

Ulla Nord
Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön asiamies
ulla.nord (at) pss-saatio.fi
+358 50 578 1259

Lue lisää