Ulla Nord Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön uudeksi asiamieheksi 1.6.2022 alkaen

Pitkään lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäjänä ja johtotehtävissä toiminut Ulla Nord aloittaa Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön uutena asiamiehenä kesäkuussa.

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön uutena asiamiehenä aloittaa 1.6.2022 pitkään lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäjänä ja johtotehtävissä toiminut Ulla Nord. Nord on toiminut aikaisemmin laajasti erilaisissa johtotehtävissä kehittäen lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Nord siirtyy tehtävään Arvoliiton toimitusjohtajan paikalta. Säätiön nykyinen asiamies Heikki Tulenheimo jää eläkkeelle.

”Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta päästä kehittämään minulle tärkeitä teemoja yhteistyössä alan asiantuntijoiden ja verkostojen kanssa. Uskon vahvasti yhdessä tekemisen voimaan ja siihen, että yhdistämällä osaamisemme saamme vaikuttavampia palveluita aikaan. Minua innostaa se, että pääsen edistämään eri-ikäisten ihmisten hyvinvointia ja voin antaa kaiken osaamiseni yhteisten tavoitteiden edistämiseen”, Nord sanoo.

”Sohlbergin säätiö on minulle jo entuudestaan tuttu yhteistyökumppanina. Odotan innostuneena, että pääsen kehittämään säätiön toimintaa eteenpäin.”

Hyvinvointia vaikuttavilla tavoilla

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on yleishyödyllinen suomalainen säätiö, jonka tehtävänä on edistää lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia.

Säätiö toimii ensisijaisesti jakamalla apurahoja tutkimukseen ja hankkeisiin, jotka parantavat lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia. Säätiö jakaa vuosittain noin 3 milj. euroa apurahoja tutkimukseen sekä säätiön tavoitteita edistäviin hankkeisiin.

Tutkimuksessa säätiö keskittyy korkeatasoisen suomalaisen lääketieteen tutkimuksen tukemiseen. Säätiö rahoittaa vuosittain merkittävästi sekä kliinisiä lastentautien että vanhusten sairauksien tutkimusta.

Säätiö haluaa olla rahoittamassa sellaisten hankkeiden kehittämistä, toteuttamista ja saavutettavuutta, jotka tukevat konkreettisella tavalla lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointia.

”Odotamme innolla yhteistyön alkamista Ullan kanssa! Uskomme, että Ulla on juuri oikea henkilö astumaan säätiötä jo pari vuosikymmentä ansiokkaasti hoitaneen asiamiehen Heikki Tulenheimon saappaisiin. Ullan asiantuntemus lasten ja nuorten hyvinvoinnista Suomessa sekä hänen vankka kokemuksensa alan johtotehtävissä, luovat erinomaisen pohjan Ullan työlle säätiömme asiamiehenä. Näemme, että yhdessä Ullan kanssa pystymme kehittämään Sohlbergin säätiötä toimimaan entistä vahvemmin lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvoinnin edistämiseksi”, toteaa säätiön hallituksen puheenjohtaja Tiina Tallberg.

Säätiöillä on merkittävä rooli hyvinvoinnin tukijana Suomessa

Yksityiset säätiöt tukivat Suomessa yli 564 miljoonalla eurolla tiedettä, taidetta ja muuta yleishyödyllistä toimintaa 2020. Ylivoimaisesti eniten tukea säätiöiltä saivat lääke- ja terveystieteet, yli 97 miljoonaa euroa. Yksityisten säätiöiden merkitys yhteiskunnallemme on merkittävä.

Lisätietoja

Ulla Nord
Asiamies 1.6.2022 alkaen
050 578 1259

Tiina Tallberg
Hallituksen puheenjohtaja
050 555 9750

Lue lisää