Sohlbergin säätiön apurahahaku alkoi 1.9. ja jatkuu 30.9.2023 saakka – jaossa 1,7 miljoonaa euroa lääketieteelliseen tutkimukseen

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiöltä voi hakea apurahaa Suomessa toteutettavaan lääketieteelliseen tutkimukseen, joka edistää lasten ja nuorten tai ikääntyneiden ja vanhusten hyvinvointia.

”Säätiömme tehtävänä on edistää lasten, nuorten ja ikääntyvien hyvinvointia Suomessa. Lääketieteellisen tutkimuksen tukeminen on ollut säätiön perustamisesta vuonna 1988 lähtien olennainen tapa edistää tätä tavoitetta”, toteaa Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön asiamies Ulla Nord.

Apurahaa voi hakea perusopintojen jälkeiseen tutkimukseen, kuten väitöskirjatyöhön, väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen ja tutkimusryhmille. Säätiö tukee ensisijaisesti tutkijan virkavapautta, apuhenkilöstön palkkausta sekä välittömiä tutkimuskustannuksia, kuten laboratorio- ja vastaavia kustannuksia ja painottaa väitöskirjan jälkeistä tutkimusta. Säätiö myöntää pääasiassa yksivuotisia apurahoja. Tutkimus voi olla luonteeltaan kliinistä tai perustutkimusta.

”Peruslinja pysyy samana kuin aiemmin, mutta olemme hieman tarkentaneet hakuehtoja. Yhdelle hakijalle voidaan esimerkiksi myöntää korkeintaan 60 000 euroa. Lisäksi hakijan on pystyttävä osoittamaan tutkimuksen yhteys lasten ja nuorten tai ikääntyneiden ja vanhusten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen”, Nord jatkaa.

Apurahaa haetaan apurahojen verkkopalvelussa täyttämällä hakulomake ja lähettämällä hakemus hakuaikana. Tutustu hakuohjeisiin täällä. Voit tutustua aiemmin myönnettyihin apurahoihin täällä.

Kolmatta sektoria tuetaan säätiön käynnistämän ohjelman kautta

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö lopetti jo viime vuonna apurahahaun sosiaalisten hankkeiden osalta. Sen sijaan säätiö toimii koollekutsujana ja rahoittajana Hyvän arjen rakentajat -ohjelmassa. Ohjelma tuo yhteen kolmannen sektorin järjestöjä ja julkista sektoria tavoitteenaan rakentaa lapsille, nuorille ja ikääntyville turvallisempaa arkea. Ohjelman monivuotisen rahoituksen lisäksi säätiö tarjoaa sparrausta, tukea ja verkostoja rahoitettaville kohteilleen.

Lue lisää Hyvän arjen rakentajat -ohjelmasta täältä.

Lisätietoja

Ulla Nord
Asiamies
+359 50 578 1259
ulla.nord@pss-saatio.fi

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on vuonna 1988 perustettu yleishyödyllinen säätiö, joka edistää lasten, nuorten ja ikääntyvien hyvinvointia Suomessa sekä ylläpitää Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa kotimuseota.

Lue lisää