Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön apurahahaku on käynnissä 1.9.–30.9.2024

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiöltä voi hakea apurahaa Suomessa toteutettavaan lääketieteelliseen tutkimukseen, joka edistää lasten ja nuorten tai ikääntyneiden ja vanhusten hyvinvointia.

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on varannut 1,8 miljoonaa euroa lääketieteellisen tutkimuksen tukemiseen vuoden 2024 hakukierroksella ja nostaa siten haettavaa summaa 0,1 miljoonalla eurolla verrattuna edellisvuoteen.

”Pidämme tärkeänä edistää lääketieteen tutkimusta erityisesti lasten, nuorten ja ikääntyneiden teemoissa. Nostamalla haettavan apurahan kokonaismäärää voimme myöntää yhä useammalle hyvälle tutkimukselle rahoitusta”, kertoo säätiön asiamies Ulla Nord.

Apurahaa voi hakea perusopintojen jälkeiseen tutkimukseen, kuten väitöskirjatyöhön, väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen ja tutkimusryhmille. Säätiö tukee ensisijaisesti tutkijan virkavapautta, apuhenkilöstön palkkausta sekä välittömiä tutkimuskustannuksia, kuten laboratorio- ja vastaavia kustannuksia ja painottaa väitöskirjan jälkeistä tutkimusta. Säätiö myöntää pääasiassa yksivuotisia apurahoja. Tutkimus voi olla luonteeltaan kliinistä tai perustutkimusta.

Yhdelle hakijalle voidaan myöntää korkeintaan 60 000 euroa. Lisäksi hakijan on pystyttävä osoittamaan tutkimuksen yhteys lasten ja nuorten tai ikääntyneiden ja vanhusten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Apurahaa haetaan verkkopalvelussa

Apurahaa haetaan apurahojen verkkopalvelussa täyttämällä hakulomake ja lähettämällä hakemus hakuaikana. Tutustu hakuohjeisiin täällä. Voit tutustua myös aiemmin myönnettyihin apurahoihin täällä ja lukea viime vuoden apurahansaajistamme:

Lue lisää: Elina Sillanpää pyrkii määrittämään geneettistä riskiä ylipainoon aiempaa tarkemmin
Lue lisää: Per Ashorn haluaa rakentaa parempia äitiysneuvolapalveluita Malawiin
Lue lisää:Sampo Seppä selvittää, miten ADHD:n ja uhmakkuushäiriön oireista kärsivät nuoret pärjäävät koulu- ja työelämässä

Englanninkielinen hakujärjestelmä löytyy täältä ja ohjeet täältä.

Päätökset apurahoista joulukuussa

Apurahahakemukset arvioidaan loka-marraskuun aikana ja päätöksistä ilmoitetaan hakijoille joulukuun aikana. Apurahahakemuksia arvioivat säätiön hallituksen valitsemat arvioijat. Tällä hetkellä hakemuksia arvioi neljä lääketieteen professoria, joille kullekin osoitetaan hakemuksia arvioitavaksi heidän erityisosaamisalueensa mukaisesti. Kutakin hakemusta arvioi siis yksi henkilö.

Säätiö tukee kolmatta sektoria Hyvän arjen rakentajat -ohjelman kautta

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiöltä ei voi enää hakea apurahaa kolmannen sektorin toiminnallisille hankkeille. Sen sijaan säätiö toimii koollekutsujana ja rahoittajana Hyvän arjen rakentajat -ohjelmassa. Ohjelma tuo yhteen kolmannen sektorin järjestöjä ja julkista sektoria tavoitteenaan rakentaa lapsille, nuorille ja ikääntyville turvallisempaa arkea. Ohjelman monivuotisen rahoituksen lisäksi säätiö tarjoaa sparrausta, tukea ja verkostoja rahoitettaville kohteilleen.

Lue lisää Hyvän arjen rakentajat -ohjelmasta täältä.

Lisätietoja

Ulla Nord
Asiamies
+358 50 578 1259
ulla.nord@pss-saatio.fi

Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö on vuonna 1988 perustettu yleishyödyllinen säätiö, joka edistää lasten, nuorten ja ikääntyvien hyvinvointia Suomessa sekä ylläpitää Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa kotimuseota.

Lue lisää